HilverdaFlorist_2021_077

Vacature: Veredelaar Limonium, Echinacea en Helleborus

Fulltime – WO/HBO – Dwarsweg 15, De Kwakel

 

Wat ga je doen?

Als Veredelaar Limonium, Echinacea en Helleborus bij HilverdaFlorist zorg jij ervoor dat onze gewassen worden doorontwikkeld en aan de continu veranderende vraag uit de (internationale) markt blijven voldoen. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en coördineren van kruising- en selectieprogramma’s voor Limonium, Echinacea en Helleborus..

Je bent dagelijks in de kassen te vinden en richt je naast de kruising- en selectieprogramma’s ook op het selecteren, beoordelen, registreren en kruisen. Een belangrijk deel van je werk zal dan ook in de kassen plaatsvinden. Houd er rekening mee dat dit fysiek wat van je vraagt.

Je stuurt een klein team van assistent veredelaars aan en rapporteert aan de manager R&D.

 

Wat wij je bieden

Je komt te werken in een jong en dynamisch team met 5 andere veredelaars. Ieder met een eigen aandachtsgebied. Maar met elkaar zorgen jullie ervoor dat onze gewassen tot de wereldtop behoren. Bij HilverdaFlorist willen wij voorop lopen in de zich almaar verder ontwikkelende sierteeltsector en daar kun jij aan bijdragen door goede eigenschappen te combineren in een plantenras of lijn en ons uitgangsmateriaal naar het volgende niveau te tillen. Bij ons krijg jij gelijk de verantwoordelijkheid voor het veredelingsprogramma van de jou toegewezen gewassen waardoor je snel stappen zet in je ontwikkeling.

Wij zijn een familiebedrijf waar we voor elkaar klaar staan met een prettige werksfeer in een no-nonsense, open en eerlijke en platte organisatie. Ontwikkeling vinden wij belangrijk en dit stimuleren wij ook door middel van training en opleiding.

Daarnaast ontvang je goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals;

 

  • Een aantrekkelijk salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring;
  • Een functie voor 40 uur in de week;
  • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Glastuinbouw;
  • 25,5 vakantiedagen op fulltime basis en de mogelijkheid om 7 dagen (op fulltime basis) bij te kopen;
  • Een jaarcontract, daarna een contract voor onbepaalde tijd;
  • Deelname aan het pensioenfonds van de Glastuinbouw (BPL);
  • Reiskostenvergoeding;
  • De mogelijkheid om incidenteel thuis te werken (in overleg);

 

HilverdaFlorist als jouw nieuwe werkgever

HilverdaFlorist richt zich op de veredeling en vermeerdering van een uitgebreid assortiment snijbloemen, potplanten en tuinplanten. Dit gebeurt met een sterke drive en focus op innovatie. HilverdaFlorist is dé leverancier van hoogwaardig jong plantmateriaal, geschikt voor elk klimaat en elke teeltbehoefte. Ons assortiment bestaat uit uitgangsmateriaal in zaden, stekken en weefselkweek.

Onze missie is simpel: uitblinken in alles wat we doen. Om dit te bereiken richten we ons op vier kernwaarden: innovatie, ambitie, partnerschap en betrouwbaarheid. Het hoofdkantoor van HilverdaFlorist is gevestigd in De Kwakel. Hier in Nederland werken we met ruim 150 mensen in een internationaal verband. Samen met onze andere vestigingen in Colombia, Kenia, India en Canada kan HilverdaFlorist alle klanten wereldwijd voorzien van de beste producten en advies.

 

Wat vragen wij van je?

Je bent een creatieve, innovatieve en praktische veredelaar met ‘groene’ vingers. Sierteelt is emotie en esthetisch en je houdt dan ook graag zelf in de gaten hoe jouw planten zich ontwikkelen en er uitzien. Je begrijpt hierbij dat uiteindelijk de commerciële belangen leidend zijn in het proces van productontwikkeling.

Verder ben je secuur, resultaatgericht, zelfstandig, kun je goed samenwerken en goed met mensen overweg en ben je communicatief vaardig.

Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding bij voorkeur in de richting van plantenveredeling, plantenbiotechnologie of plantenwetenschappen. Een afgeronde Masteropleiding is een pré;
 • Bij voorkeur enige werkervaring in de veredeling van sier- of groentegewassen;
 • Kennis van klassieke & moderne veredelingstechnieken.

 

Geïnteresseerd? Reageer!

Reageer voor 20 december 2022. Stuur je cv en motivatiebrief aan Marije Buizer, HR Manager, via de e-mail, vacature@hilverdaflorist.com.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Martin Beers, Manager R&D. Dit kan telefonisch of per WhatsApp op 06 13 06 87 45 of via de e-mail, m.beers@hilverdaflorist.com.

Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook geen oproep voor acquisitie.

 

Ben je geïnteresseerd vul hieronder het volgende formulier in

 • Accepted file types: pdf, doc, docx, Max. file size: 10 MB.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.